hamur kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur , yarım saat dinlendirilir , makarna yufkası kalınlığında açılır , yufkalar 5 dk bekletilip , kare şeklinde kesilir (yaklaşık 5 cm uzunluğunda bir kenarı )..
bir yanda da kırmızı biber ,acı biber , soğan , sarımsak , salça , yağ , tuz , kaynatılır .
kesilen hamur parçalar atılır , 5 dk. d oluyor zaten hamur taze olduğu için , sudan çıkarılır..
serviste ;
tabağa önce göcelerimizden konur , (isterseniz biberinden ve soğanından da alabilirsiniz ) , üzerine haşlanmış nohut eklenir , ve yoğurtla afiyetleee yenir :))
isteğe bağlı turşuyla servis edebilirsiniz :)) yada tereyağı da gezdirilebilirmiş , biz böyle yedik :))
afiyet olsun :)
1 yorum:
ooof offf nefis görünüyor, anneciğinin ve komşularının ellerine sağlık.
Yorum Gönder